Illustrasjon som viser fem rykende varme kaffekopper på en grønn bakgrunn.

Kaffeprat 30. mai

30. mai kl. 09:00 - 10:00

Påmelding:

  • Tid: 30. mai kl 09 – 10
  • Sted: Digitalt (Teams)
  • For hvem: Åpent for alle, gratis å være med
  • Påmeldingsfrist: 29. mai kl. 15.

Det blir ikke tatt opptak av kaffepraten.

Bli med: Her er lenke til kaffepraten (Teams)

Laster Arrangementer

Sommer er lik sol og sjø. Derfor ønsker vi å sette fokus på trygg ferdsel på sjøen og trygg ferdsel i sola på denne kaffepraten. 

 

Flinebox – Norges første promilleboks av sitt slag

Har du noen gang vært i tvil om du kan kjøre dagen derpå? Eller har du tatt et glass vin på marinaen og er usikker på om du kan ta båten tilbake?

Nordmenn flest er lovlydige og de færreste av oss ønsker å kjøre i alkoholpåvirket tilstand. Likevel ser vi at mange setter seg i båten samme dag som de har drukket alkohol, uvitende om de egentlig er innenfor lovlig grense. Ofte er dette et resultat av manglende kunnskap om kroppens forbrenningstid eller mangel på verktøy til å sjekke seg. Holdningskampanjer og lovendringer tar oss et stykke på veien, men til syvende å sist må vi gi folk muligheten til å fatte informerte valg. MA – Rusfri Trafikk ønsker derfor å tenke nytt. Med Flinebox skal vi gjøre det både enkelt og tilgjengelig for alle å være på den sikre siden før man setter seg bak roret eller rattet.

Les mer om boksen på MA Rusfri Trafikk sine sider.

Kristin Hegna, prosjekt- og markedsansvarlig, MA Rusfri Trafikk 

 

Solsmarte kommuner

Norge er på verdenstoppen i forekomst og dødelighet av hudkreft, og det er stort potensiale for mer målrettet arbeid og tiltak som forebygger forekomsten av hudkreft i kommunene. Prosjektet Solsmarte kommuner ønsker å gjøre det lettere for kommuner å få på plass solsmarte tiltak som en del av det forebyggende helsearbeidet for sine innbyggere. Vi har blant annet laget en sjekkliste i samarbeid med Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA), som samler forslag og ressurser som kan benyttes for å følge opp den nasjonale UV- og hudkreftstrategien.

Camilla Warren, spesialrådgiver, Kreftforeningen

 


Hva er en kaffeprat?

Kaffepraten er en faglig, uformell møtearena for alle som er interesserte i de temaene vi setter på dagsorden. Møtene er digitale og varer i en time. Hver samling har vanligvis to innlegg à 20 min, og god tid til spørsmål og diskusjon etterpå.

Kaffepratene er for alle som jobber med forebygging av skader og ulykker, uavhengig av sektor eller profesjon. Det kan være folkehelserådgivere, planleggere, HMS-rådgivere, miljørettet helsevern, senior- og frivillighetskontakter, helsepersonell, brannfolk, politikere, ansatte i planavdelinger osv. Vårt oppdrag er å innhente og dele kunnskap, og være en brobygger mellom alle de som er opptatt av skadeforebygging og folkehelse. Dersom du synes kaffepraten virker interessant, ikke nøl med å melde deg på, uavhengig av bakgrunn og arbeidsted.

Har du forslag til temaer du synes vi burde ta opp, eller kanskje du vil si noe selv?
Ta kontakt: tina.vislie@skafor.org.