Tryggsekk

“Tryggsekken” er en ryggsekk fylt med produkter for en tryggere hverdag. Sekken kan tas med til møter på eldresenter, i seniorklubber etc. for å vise hvordan enkle hjelpemidler kan bidra til en tryggere hverdag.

Tryggsekken er laget for å gi kunnskap om smarte og enkle produkter som finnes og som kan gjøre folks liv litt tryggere. Formålet med Tryggsekken er å gi muligheten til å ta, føle på og oppleve konkrete produkter, og på den måten gi større inntrykk og motivasjon til å gjøre endringer for å skape en tryggere hverdag.

Tryggsekken kan brukes av seniorveiledere som snakker med eldre på seniorsenteret, de som drar på forebyggende hjemmebesøk og hjemmetjenesten. Den kan plasseres på Frivilligsentraler, hos lokale Lions-foreninger og på andre arenaer der det er aktuelt å snakke om forebygging av ulykker og skader.

De som går på hjemmebesøk hos eldre kan ta med seg Tryggsekken og bruke materialet til å forklare hva som er viktig å tenke på i hjemmet etter hvert som man blir eldre, og til å gi ideer om hva slags produkter som kan være smarte å kjøpe.

Her er mer informasjon og forslag til hva en Tryggsekk kan inneholde (PDF).

Her er en PDF med forklaringer på innhold i Tryggsekker vi har sendt ut.

En samling sorte sekker som ligger på gulvet. Det står Tryggsekk på sekkene.