Illustrasjon som viser fem rykende varme kaffekopper på en lakserosa bakgrunn.

Kaffeprat: Natur og sikkerhet

07. desember 2023 kl. 09:00 - 10:00

Påmelding:

 

  • Tid: 07. desember kl 09 – 10
  • Sted: Digitalt (Teams)
  • For hvem: Åpent for alle, gratis å være med

Det blir ikke tatt opptak av kaffepraten.

Teams-lenke:

Klikk her for å bli med i møtet

Laster Arrangementer

Kaffepraten skal handle om natur og sikkerhet. Vinteren er her og mange steder er alpinsesongen allerede i gang. Alpinulykker skjer, men det jobbes aktivt i bransjen for å forebygge skader og sikre en god standard. Det siste året har vi fått føle naturens krefter i form av både flom og ras. Forsikringsnæringen følger nøye med og deres statistikk er viktig i det forebyggende arbeidet.

 

Skisikkerhet og skadeforebygging i alpinbransjen

Hvor farlig er det egentlig å stå på alpint i Norge? Bransjeorganisasjonen til norske alpinanlegg skal fortelle om deres skadeforebyggende arbeid, et nytt kommuneforum, bransjestandarden for ansvar og sikkerhet og deres helt egne digitale skaderapporteringsverktøy.

Camilla Sylling Clausen, generalsekretær, Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner

 

Et villere og våtere klima – hva ligger i tallene?

De siste årene har vi opplevd et villere og våtere klima. Mange har blitt rammet av flom, ras og ødeleggelser. Tidligere i år viste stormen Hans sin styrke. For forsikringsselskapene betyr disse skadene store utbetalinger, og man er opptatt av å hente læring for å kunne redusere skadeomfanget og bidra til et tryggere samfunn. Hvordan arbeider man innenfor forsikring for å få data som kan brukes i forebygging? Hva kan kommunene gjøre, og hva kan du og jeg gjøre når uværet herjer?

Knut Todal, fagsjef, Finans Norge

 


Hva er en kaffeprat?

Kaffepraten er en faglig, uformell møtearena for alle som er interesserte i de temaene vi setter på dagsorden. Møtene er digitale og varer i en time. Hver samling har vanligvis to innlegg à 20 min, og god tid til spørsmål og diskusjon etterpå.

Kaffepratene er for alle som jobber med forebygging av skader og ulykker, uavhengig av sektor eller profesjon. Det kan være folkehelserådgivere, planleggere, HMS-rådgivere, miljørettet helsevern, senior- og frivillighetskontakter, helsepersonell, brannfolk, politikere, ansatte i planavdelinger osv. Vårt oppdrag er å innhente og dele kunnskap, og være en brobygger mellom alle de som er opptatt av skadeforebygging og folkehelse. Dersom du synes kaffepraten virker interessant, ikke nøl med å melde deg på, uavhengig av bakgrunn og arbeidsted.

Har du forslag til temaer du synes vi burde ta opp, eller kanskje du vil si noe selv?
Ta kontakt: tina.vislie@skafor.org.