Kaffeprat 7. mars – Trygge seniorer
07. mars kl. 09:00 - 10:00
Påmelding:
- Tid: 7. mars kl 09 – 10
- Sted: Digitalt (Teams)
- For hvem: Åpent for alle, gratis å være med
- Påmeldingsfrist: 6. mars, kl. 15.
Det blir ikke tatt opptak av kaffepraten.
Vi blir stadig flere eldre og vi skal bo hjemme lenger, da må det gjøres trygt. Det løser kommunene på ulike måter, vi skal høre fra to av dem. I tillegg får vi høre om forskning på gratis broddeutdeling i Sverige.
Program:
Det lønner seg for kommuner å dele ut gratis brodder
Forskere fra Karlstads Universitet publiserte nylig en rapport som viser at når kommuner deler ut gratis brodder til eldre blir antall fallulykker på is færre, og at nytten er minst 10 ganger større enn kostnaden. Vi får høre en kort oppsummering av rapporten.
Tina Hveem Vislie, rådgiver, Skadeforebyggende forum
Boligkartlegging 65+ i Tysvær kommune – for mestring og trygghet
Mange boliger i Tysvær er ikke optimalt tilrettelagt for å kunne bo trygt og godt hjemme så lenge som mulig, spesielt med tanke på mulige helseutfordringer. Trygghet i eget hjem er en felles nasjonal og lokal målsetting. Boligkartleggingen vil bidra til at man får en god oversikt over muligheter og begrensninger boligen har for å oppnå god tilgjengelighet. En optimalt utformet bolig legger til rette for et selvstendig og godt liv, og kan redusere behovet for omsorgsbolig eller sykehjemsplass for den enkelte.
Ann-Kristin Berge Dahle, folkehelsekoordinator, Tysvær kommune
I Trondheim har de samlet all informasjon til eldre om bl.a. aktivitetstilbud og helse under paraplyen “Infosenteret for seniorer”. Her kan innbyggere møte opp enten de er pårørende, helsepersonell eller de selv har utfordringer, og lære mer om alle de ulike tilbudene som finnes for seniorer i kommunen. Senteret tilbyr også helsefremmende og forebyggende hjemmebesøk. Vi får høre mer om hvordan kommunen har systematisert dette arbeidet og hvilke tilbud som finnes.
Bodil Klungerbo, seniorveileder / spes.ergoterapeut, Trondheim kommune
Hva er en kaffeprat?
Kaffepraten er en faglig, uformell møtearena for alle som er interesserte i de temaene vi setter på dagsorden. Møtene er digitale og varer i en time. Hver samling har vanligvis to innlegg à 20 min, og god tid til spørsmål og diskusjon etterpå.
Kaffepratene er for alle som jobber med forebygging av skader og ulykker, uavhengig av sektor eller profesjon. Det kan være folkehelserådgivere, planleggere, HMS-rådgivere, miljørettet helsevern, senior- og frivillighetskontakter, helsepersonell, brannfolk, politikere, ansatte i planavdelinger osv. Vårt oppdrag er å innhente og dele kunnskap, og være en brobygger mellom alle de som er opptatt av skadeforebygging og folkehelse. Dersom du synes kaffepraten virker interessant, ikke nøl med å melde deg på, uavhengig av bakgrunn og arbeidsted.
Har du forslag til temaer du synes vi burde ta opp, eller kanskje du vil si noe selv?
Ta kontakt: tina.vislie@skafor.org.