Illustrasjon en en presskanne to kopper kaffe og en asjett med tre små kjeks på. Alt er sett ovenfra.

Kaffeprat – Trygghetsvandringer i praksis

22. mai kl. 09:30 - 10:30

Påmelding:

  • Tid: 22. mai kl 09.30 – 10.30 (obs ny tid!!)
  • Sted: Digitalt (Teams)
  • For hvem: Åpent for alle, gratis å være med

Det blir ikke tatt opptak av kaffepraten.

Påmeldingslenke (Teams)

Laster Arrangementer

Hvordan kan en spasertur i nærmiljøet gjøre en reell forskjell for tryggheten der folk bor og ferdes? I denne kaffepraten ser vi nærmere på hvordan kommuner og lokalsamfunn bruker trygghetsvandringer som et konkret og engasjerende verktøy for å forebygge utrygghet og fremme trivsel.

To kommuner deler erfaringer med hvordan de har planlagt og gjennomført trygghetsvandringer – og ikke minst hva de har lært, oppdaget og endret i etterkant.

Program:

Trygghetsvandringer i Tønsberg: Et verktøy for en tryggere by
Tønsberg kommune har brukt trygghetsvandringer som del av arbeidet med å skape en ren og trygg by. Vi får høre hvordan kommunen har gått frem, hva de har avdekket og hvilke tiltak som har blitt iverksatt.

Arve Howlid, SLT-koordinator, Tønsberg kommune

Trygghetsvandringer i Sandefjord: Fra sentrum til kystlinje
Sandefjord har gjennomført to trygghetsvandringer – én i sentrum og én langs indre havn. Med særlig fokus på belysning, redningsutstyr og opplevd trygghet, har kommunen kartlagt og forbedret flere utsatte områder.

Inger Marie Solberg, fysioterapeut og folkehelserådgiver, Sandefjord kommune og Hanna Bruun Tørnby, ingeniør, enhet Plan og prosjekt, Sandefjord kommune

Les mer om Trygghetsvandringer her.

Påmeldingslenke


Hva er en kaffeprat?

Kaffepraten er en faglig, uformell møtearena for alle som er interesserte i de temaene vi setter på dagsorden. Møtene er digitale og varer i en time. Hver samling har vanligvis to innlegg à 20 min, og god tid til spørsmål og diskusjon etterpå.

Kaffepratene er for alle som jobber med forebygging av skader og ulykker, uavhengig av sektor eller profesjon. Det kan være folkehelserådgivere, planleggere, HMS-rådgivere, miljørettet helsevern, senior- og frivillighetskontakter, helsepersonell, brannfolk, politikere, ansatte i planavdelinger osv. Vårt oppdrag er å innhente og dele kunnskap, og være en brobygger mellom alle de som er opptatt av skadeforebygging og folkehelse. Dersom du synes kaffepraten virker interessant, ikke nøl med å melde deg på, uavhengig av bakgrunn og arbeidsted.

Har du forslag til temaer du synes vi burde ta opp, eller kanskje du vil si noe selv?
Ta kontakt: tina.vislie@skafor.org.