Bilde av kaffekopp

Kaffeprat – To temaer: Kommunikasjon og forebygging av brann

02. mars 2023 kl. 09:00 - 10:00

Påmelding:

Laster Arrangementer

Denne månedens kaffeprat skal ta for seg temaene kommunikasjon og brannforebygging.
Vi får høre fra Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind om hvordan de snakker om forebygging med presse og publikum.
Fredrikstad kommune skal fortelle hva som skjer etter de har gått gjennom sjekklisten for å avdekke hvem som har risiko for å dø i brann.

Program:

Hvordan kommunisere skadeforebygging til mediene?

Fremtind har bygget opp tillit og troverdighet hos norsk presse, og blitt en “go-to”-aktør når de trenger informasjon til en sak om skader, ulykker og forebygging. Hvordan har de klart dette på relativt kort tid? Hvordan snakker man om skadeforebygging? Og hvordan få inn sakene i lokalaviser?
Therese Hofstad-Nielsen er skadeforebygger i Fremtind, Sparebank 1 og DNB sitt forsikringsselskap. Hun er også styremedlem i Skadeforebyggende forum.

Brannforebygging – hva skjer etter at sjekklisten er fylt ut?

Vi får besøk fra helse i Fredrikstad kommune som skal fortelle hvordan de benytter seg av sjekklister for å avdekke hvem som har risikofaktorer for å dø i brann. De vil også fortelle hva som skjer etter at sjekklisten er fylt ut, som f.eks. hvem som samarbeider og hvilke tiltak som settes inn.
Christine Helene Rud er spesialkonsulent Stab Helse og velferd – Utviklingsavdelingen HOV i Fredrikstad kommune.


Hva er en kaffeprat?

Kaffepraten er en faglig, uformell møtearena for alle som er interesserte i de temaene vi setter på dagsorden. Møtene er digitale og varer i en time. Hver samling har vanligvis to innlegg à 20 min, og god tid til spørsmål og diskusjon etterpå.

Kaffepratene er for alle som jobber med forebygging av skader og ulykker, uavhengig av sektor eller profesjon. Det kan være folkehelserådgivere, planleggere, HMS-rådgivere, miljørettet helsevern, senior- og frivillighetskontakter, helsepersonell, brannfolk, politikere, ansatte i planavdelinger osv. Vårt oppdrag er å innhente og dele kunnskap, og være en brobygger mellom alle de som er opptatt av skadeforebygging og folkehelse. Dersom du synes kaffepraten virker interessant, ikke nøl med å melde deg på, uavhengig av bakgrunn og arbeidsted.

Har du forslag til temaer du synes vi burde ta opp, eller kanskje du vil si noe selv?
Ta kontakt: tina.vislie@skafor.org.

Påmelding

Påmelding via denne lenken.

Påmeldingsfrist: 1. mars
Du vil få tilsendt en lenke til kaffepraten dagen før.
Send gjerne påmeldingslinken videre til andre som kan ha nytte av å delta.