To damer synes fra livet og opp. Begge ser inn i kameraet og smiler. Damen til venstre har mørkt blondt hår til litt over skuldrene. Damen til venstre har gjennomsiktige briller og blondt langt hår i en hestehale. Foto.

Therese Hofstad-Nielsen er ny styreleder

Årsmøtet valgte Therese Hofstad-Nielsen som ny styreleder. Hofstad-Nielsen er til daglig ansatt som skadeforebygger i Fremtind og er også politisk aktiv i sin hjemkommune Frogn.

(Bilde øverst: Therese Hofstad-Nielsen til venstre, og tidligere styreleder Astrid Rutherford til høyre)

Hofstad-Nielsen har lang erfaring med skadeforebygging. Hun kommuniserer aktuelle problemstillinger og gir folk gode råd gjennom sin stilling i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. Hun har også et hjerte for lokalpolitikken og er med i Frogn Venstre.

-Det å forebygge skader er noe av det mest bærekraftige vi gjør. Skadeforebyggende forum har satt dette i system. Og med en systematisk deling av denne kompetansen kan Skafor utgjøre en forskjell i folks liv, svarer Hofstad-Nielsen på spørsmål om hvorfor hun takket ja til vervet.

Det er kommuneoverlege i Rakkestad, Astrid Rutherford, som gir fra seg stafettpinnen etter å ha vært styreleder i seks år.

-Astrid har vært en god samtalepartner og en ressurs for både meg og organisasjonen i sin helhet. Vi har jobbet godt sammen disse seks årene, sier daglig leder i Skafor Eva Vaagland.

Ønsker å spre Trygge lokalsamfunn

Hofstad-Nielsen er tett på lokalpolitikken, og kan også som en del av et lokallag påvirke hva som skjer nasjonalt.

-Jeg tenker at forebygging må høyere på agendaen i alle landets partier. Vi vet at vi skal bo hjemme lenger og derfor er forebygging så viktig, sier hun.

Et av hennes ønsker for Skafor er at alle landets kommuner jobber etter Skafors metode Trygge lokalsamfunn.

-Vi vet hva skader koster samfunnet økonomisk og den store belastningen personskader har for både den som er rammet og de pårørende.

I sin innstilling sier valgkomiteen at de ser Hofstad-Nielsen som en som kan være med å tenke nye tanker. Hun er genuint interessert i fagfeltet. Det er også svært positivt at hun har inngående kunnskap om lokalpolitikk, som er viktig for å kunne drive mye av det arbeidet Skafor gjør rundt i kommune-Norge.

-Vi i administrasjonen ser frem til å jobbe sammen med ny styreleder, og har allerede kommet i gang med å tenke fremover sammen, sier daglig leder Eva Vaagland.

Ny i styret er også Stine Neverdal som er kommunikasjonssjef i Finans Norge.

-Det er en glede at vi også har fått med oss en ressurs som Stine i styret. Hun er kunnskapsrik, og vi håper bl.a. at hennes brede og årelange erfaring fra arbeid med kommunikasjon vil være til stor nytte for Skafor, avslutter Vaagland.

 

 

Skafors styre for 23/24:

  • Styreleder: Therese Hofstad-Nielsen (skadeforebygger, Fremtind Forsikring)
  • Elin Storsletten (folkehelsekoordinator, Harstad kommune)
  • Merete Larsen Husby (tidligere folkehelsekoordinator, Bærum kommune)
  • Miriam Kvanvik (fagsjef myndighetskontakt, Trygg Trafikk)
  • Rolf Søtorp (administrerende direktør, Brannvernforeningen)
  • Stine Neverdal (kommunikasjonssjef, Finans Norge)
  • Vibeke Milch (forsker II, TØI)
  • Kim Bertheussen (direktør frivillighet og forebygging, Redningsselskapet)

 

Les mer om Trygge lokalsamfunn på våre nettsider.