To mobilskjermer viser to ulike bilder av samme barn. Det ene bildet leker barnet i en parkdress, på det andre bildet sitter barnet i en rulletol. Foto.

SKADEFRI DAG: Mobilbruk i bil – er det verdt det?

-Hold fokus på veien og ikke mobilen, er Personskadeforbundet sin klare appell med årets Skadefri dag-kampanje. Skadeforebyggende forum er med som stolt støttespiller.

For fjerde år på rad arrangerer Personskadeforbundet den holdningsendrende og skadeforebyggende Skadefri dag-kampanjen som i år fokuserer på bilkjøring og mobilbruk.

2022 var et hardt år i trafikken. Tall fra TØI (Transportøkonomisk Institutt) viser at det er nesten tre ganger så høy risiko for ulykker når man bruker mobilen under kjøring. Likevel er det overraskende mange av oss som velger å sende sms’er og scrolle på sosiale medier mens vi kjører bil.

Ifølge nestleder i Personskadeforbundets landsstyre, Marie Brattbakk, var årets årets tematikk om bil og mobilbruk et naturlig valg for organisasjonen som i snart 40 år har jobbet for å forebygge personskader (tidligere Landsforeningen for Trafikkskadde).

«Når vi vet at 9 av 10 mener at mobilbruk i bil er farlig samtidig som 1 fjerdedel av de spurte sier de selv har brukt mobilen under kjøring, er det klart at dette er en problemstilling vi må løfte frem», sier nestlederen.

Også generalsekretær, Ingeborg Dahl-Hilstad er godt kjent med problematikken rundt mobilen og hvordan den er en konstant del av hverdagen vår.

«Det er så utrolig lett å tenke at man ‘bare skal’ sjekke mobilen. Det tar jo bare noen få sekunder. Vi håper kampanjen kan få alle til å reflektere over hva de få sekundene faktisk kan bety. Er det virkelig verdt det», avslutter Dahl-Hilstad.

Les mer om tematikken på kampanjesiden www.skadefridag.no, og se årets sterke kampanjefilmer.

Eller bruk QR-koden under:

QR-kode Skadefri dag 2023

 

Se informasjon om arrangementet 1. juni: Skadefri dag